23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Stort och smått hos Swecon

Nybakta bullar och nya konfigurationer utlovas i Swecons monter. Företaget ska fokusera på produktivitet och det kommer inte att saknas nyheter.

På Svenska Maskinmässan ska man till exempel bjuda på grävmaskinsnyheter från Volvo CE med partners. Swecon lyfter särskilt fram helt nya Volvo EC500, som presenterades som prototyp på Las Vegas i fjol, och som nu lanseras i Europa.

I montern visas också en etablerad grävare i specialkonfiguration; Volvo EC550E med Götenes nya XMOR-skopa som får Nordenpremiär.

Enligt Swecon ska lösningen ge en ”dramatiskt förbättrad och innovativ produktivitet”, den fyra kubikmeter stora och 20 procent lättare skopan ska kunna ge den 50 ton tunga grävaren samma produktivitet som en 70-tonnare.

Swecon utlovar också kompakta nyheter, till exempel nya minigrävaren Volvo ECR40 och den nya och uppdaterade kompakthjullastaren Volvo L35H, som visas för första gången.

Företaget ska dessutom presentera ett antal färdiga minigrävarpaket där maskin och redskap säljs lastade på en maskintrailer till ett paketpris.

Den 1 mars blev Swecon auktoriserad återförsäljare för Volvo Penta Industri i Sverige, det kommer också att märkas på mässan.

Företaget tänker bland annat visa en D16-motor och experter ska finnas på plats för att diskutera vilka möjligheter det nya programmet industrimotorer innebär.

Besökarna ska också kunna demoköra utvalda modeller, till exempel ska man få testa elgrävaren EC230 Electric och bekanta sig med Volvos grävsystem Dig Assist i en EWR130E.

Även i montern ska det gå att provköra lite, där ska Volvo EC18 Electric stå redo.

Swecon vill också slå ett slag för sina digitala produktivitetstjänster, man tänker också demonstrera sin kundportal som också ger tillgång till företagets e-handel för reservdelar.

Den som vill snacka maskiner med Swecons experter ska också få sitt lystmäte, företaget utlovar också kaffe och nybakade bullar på Café Swecon, som anordnas i samarbete med Lantmännen Unibake.

Swecon ställer ut i monter Ö:11 och demokörningen sker i monter D:03.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062