23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Engcon vill visa framtidens grävande

Tiltrotatortillverkaren Engcon packar montern full på Solvalla, företaget tar bland annat med sig den första modellen av företagets tredje generation.

Först ut i den nya serien är modellen EC319, modellprogrammet kommer att utökas stegvis därefter förklarar Engcon som utlovar flera höjdpunkter med den nya generationen:

1: Innovativ patenterad autokalibrering som kan anpassa inställningar och flöden till varje förare - något man anser tar grävandet till helt nya nivåer.

2: Förberedd både för elektrifiering och för autonoma samt semiautonoma grävmaskiner.

3: Nyutvecklade ventiler som tillsammans med smart mjukvara samverkar sömlöst med grävmaskinens hydraulsystem och bidrar till en mjukare körupplevelse.

– För att möta de ökande kraven på elektrifiering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet har vi skapat en lösning som passar för framtidens grävande. Den tredje generationens tiltrotatorsystem är ytterligare ett exempel på att Engcon ligger i framkant med innovativa lösningar som driver branschen framåt, minskar beroendet av fossila bränslen och grävmaskinernas klimatavtryck, säger Martin Engström, produktägare på Engcon.

I Engcons monter ska man kunna provköra en maskin som är utrustad både med den tredje generations tiltrotator och företagets nya styrsystem DC3.

Man tänker också visa olika typer av gaffelställ, lågflödeskompaktorer, nya modeller av gripar samt en gripsåg.

Engcon noterar också att man har utvecklat en tiltrotator för de minsta maskinerna, modell EC204 som är uppdaterad med EC Oil och quick release grip, även den kan beskådas i montern.

Företaget uppger också att man kommer att genomföra en speciell webbshopskampanj under mässdagarna.

– Vi ser fram emot mässan och jag är övertygad om att våra nya produkter kommer att väcka intresse och nyfikenhet, säger Aki Järvinen, försäljningschef i Sverige.

Engcon ställer ut i monter N:02.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063