23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Mählers utlovar slagkraftig saltning

En ny saltspridare ska göra jobbet mer effektivt, det lovar Mählers, som tar med sig innovationen till Svenska Maskinmässan.

Höghastighetsspridaren Bodum uppges vara designad för att effektivisera halkbekämpningen på större vägar.

– Med sin avancerade teknologi och genomtänkta design möjliggör Bodum en mer effektiv saltning av vägytor, vilket är avgörande för att hålla vägarna säkra under vintermånaderna säger vd Pontus Jonasson i ett pressmeddelande.

Spridaren ska ha fått optimerade spridningsdysor och en tallriksspridare som ska säkerställa att rätt mängd salt sprids jämnt över vägen, anpassat efter rådande väderförhållanden och trafiksituation.

Enligt Mählers möjliggör deras egenutvecklade styrsystem omedelbar justering av spridningsmängd och -bredd, samt synkroniserad och effektiv spridning oavsett fordonets hastighet.

Spridaren har fyra separata våttankar och en stor behållare för torrsalt, Det ska gå snabbt att fylla på salt och spridaren ska enkelt kunna anpassas och monteras på olika fordon.

Mählers uppger att spridaren är lättservad och hållbar, med skyddande sidoplåtar och extra tålig färg, företaget utlovar också en rad funktioner och extrautrustning, inklusive höghastighetsspridning för både lake och torrsalt samt avancerade säkerhetsfunktioner.

Mähler & Söner AB ställer ut i monter S:66.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08