23948sdkhjf

1 500 sökande - till 30 platser

"Det känns fantastiskt att Peabs jämställdhetssatsning Byggåret fortsätter att locka så många kvinnor som vill prova ett år i byggbranschen."

Totalt 1 500 personer har ansökt till de 30 platserna som finns på Peabs projekt Byggåret – ett betalt lärlingsprogram för kvinnor.

2023 var första året som Peab genomförde Byggåret. Det betalda lärlingsprogrammet som enbart är tillgängligt för kvinnor är ett sätt som företaget vill öka jämställdheten i branschen. Ansökningen öppnade i mars och när den nu har stängt visar det sig att intresset var stort.

– Det känns fantastiskt att Peabs jämställdhetssatsning Byggåret fortsätter att locka så många kvinnor som vill prova ett år i byggbranschen. I år hade vi till och med fler sökande per plats jämfört med förra året, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör Peab.

Totalt ansökte 1 500 personer för de 30 tillgängliga platserna.

– Det visar tydligt hur stort intresset för byggbranschen är och för oss på Peab handlar det om att rusta för framtiden med ny kompetens. Trots tuffa tider fortsätter vi kampen om en mer jämställd bransch. Vi måste stå redo när marknaden vänder upp igen, säger hon.

Lärlingsprogrammet som börjar i september ger ett betalt lärlingsprogram på utvalda orter i hela landet. När året är genomfört kan deltagarna arbeta som lärlingar under en kvalificeringsperiod innan de är färdiga byggnadsarbetare,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078