23948sdkhjf

Svensk återförsäljare går mot konkurs

Norska Agdergruppen, som bland annat är generalagent för kinesiska XCMG i Norge och Sverige, skulle deltagit på norska mässan Vei och Anlegg nu i veckan. Montern gapade dock tom. Vår norska systertidning Anleggsmagasinet förklarar varför.

Tidningen hänvisar till ett pressmeddelande som berättar att styrelsen för Agder Gruppen på onsdagen lämnade in en så kallad oppbudsbegjæring till Agder tingsrätt på onsdagen, en begäran om konkurs.

Styrelsen förklarar också att detta är en mycket sorglig dag, inte minst för koncernens många anställda.

Enligt pressmeddelandet blev Agder Gruppens styrelse och ägare för en kort tid sedan varse omfattningen av de ekonomiska utmaningar man stod inför.

Företaget förklarar att Agder Gruppen har genomgått en period av snabb tillväxt, där höjda räntor, en försvagad marknad i kombination med stora avvikelser i hanteringen av finansiella åtaganden har lett till en snabb försämring av bolagets förmåga att sköta sina löpande åtaganden.

Den senaste tiden har det enligt företaget pågått en intensiv process kring möjliga lösningar för att rädda gruppen. Det ska dock under processens gång blivit tydligt att omfattningen av utmaningarna är klart större än man ursprungligen trodde, varför en räddningsinsats inte var möjlig.

Styrelsen anser sig därför inte ha haft något annat val än att begära företaget i konkurs, något man beklagar djupt.

Styrelsen säger sig inte ha några kommentarer utöver det skickade pressmeddelandet och förklarar att eventuella frågor ska ställas till förvaltaren, som förväntas utses inom kort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078