23948sdkhjf

Helt ny maskin utlovas - första franska saxliften

Manitous allra första saxlift kommer till Sverige om ett par veckor, enligt Scantruck handlar det om maskiner som passar både inomhus och utomhus.

Scantruck, som sedan tidigare säljer Manitous teleskoplastare, mast- och bomliftar, tar sig nu an även saxliftarna, redan nu i maj ska kunderna kunna bekanta sig med den första modellen förklarar företaget.

Tanken är nämligen att premiärvisa nyheten redan på Svenska Maskinmässan i månadsskifte maj/juni, närmare bestämt i form av modellen SE0808.

Scantruck förklarar att det handlar om Manitous första saxlift någonsin och beskriver åttametersliften som en instegsmodell.

– När Scantruck AB besökte fabriken i Italien nyligen så hade vi möjlighet att titta på dem och de ser väldigt bra ut, säger Stefan Martinsson som arbetar med försäljning på Scantruck.

SE0808 kommer att få sällskap av ett lite större syskon; SE1008. Scantruck förklarar att båda modellerna är eldrivna, med en drivlina på 185Ah/24V.

SE0808 har en arbetshöjd på åtta meter, och SE1008 ska klara tio meter och enligt Scantruck ska SE0808:s korg på 1,64 meter kunna förlängas till 2,54 meter.

Företaget uppger att båda liftarna trivs bäst på släta ytor, att de fungerar bra både inomhus och utomhus och att de kräver väldigt lite service och underhåll.

De ska dessutom vara konstruerade för att enkelt kunna flyttas med hjälp av gafflarna på andra maskiner som finns på arbetsplatsen.

Scantruck räknar med att kunna visa en tredje modell lite längre fram, närmare bestämt SE1212 som tar 350 kg i korgen och har en arbetshöjd på 12 meter. Företaget hävdar också att samtliga tre modeller passar bra för hyresbolagen.

– En elektrisk saxlift kanske känns som ett ovanligt inslag på en maskinmässa, men vi kommer att ställa ut den tillsammans med andra elektriska maskiner från våra olika leverantörer och det är alltid roligt att kunna visa upp en helt ny maskin på en mässa. Speciellt då vi vet att det finns en del besökare från hyresbranschen på mässan, förklarar Stefan Martinsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078