23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Skyddat huvud utlovas

Ystamaskiner tänker premiärvisa ett nytt kättinghuvud i höghållfast stål, som lätt ska kunna följa underlaget. 

Modellen heter RX133 och kommer från danska GreenTec. Det ska kunna monteras på Scorpions 530/630/730/830-serien och Spider 520/620/720/820 och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare, förklarar Ystamaskiner.

Enligt företaget har huvudet konstruerats i höghållfast stål som är både starkare och lättare, och det ska vara gjort för att ta sig an gräs och sly i tuffa miljöer.

Huvudet har en skyddskåpa i fronten som automatiskt öppnar och stänger sig efter hur mycket material som ska klippas. Huvudet ska kunna utrustas med kedjemagasin med tre kedjor på 10 mm/13 mm, eller med en hållare med kraftiga knivar alternativt kedjor.

Infästningen har en inbyggd justerbar rörlig pendelupphängning med flytläge, vilket uppges göra att huvudet lättare följer underlaget. Huvudet ska också kunna användas till exempel på skogsbilvägar, då huvudets flytläge kan låsas fast allt för säkrare körning.

Huvudet behöver tre hydrauluttag från bäraren: en för tryck, en för retur och en fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd 85 -110 liter per minut med ett oljetryck på 210 – 315 bar.

Ystamaskiner ställer ut i monter S:01

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101