23948sdkhjf

MASKINMÄSSAN: Största montern någonsin för Scantruck

Företaget har många favoriter med sig till Solvalla den här gången, det blir både franskt, tyskt och italienskt, teleskoplastare, liftar, plattformar, hjullastare och minikranar.

Scantruck har många maskiner i sin portfölj, så många att man fick brassa på med sin största monter någonsin när det nu är dags för Svenska Maskinmässan på Solvalla – 650 kvadratmeter blir det den här gången.

Ändå har man fått välja bort en hel del.

– På vår skiss ska vi få in 14 maskiner, så vi hoppas att det fungerar i praktiken också, förklarar säljaren Stefan Martinsson på Scantruck, som arbetar med planeringen av mässdeltagandet.

Drygt hälften av de 14 maskinerna blir franska och röda – sju av Manitous maskiner och två av tillverkarens liftar kommer att finnas på plats.

Bland dem kan nämnas den runtomsvängande teleskoplastaren MRT3060 Vision+, som lyfter 30 meter högt och kan utrustas med radiostyrning med körning från korgen eller marken.

Scantruck visar också MT-serien, ett gäng terränggående och fyrhjulsdrivna teleskoplastare med fyrhjulsstyrning och en lyfthöjd på 4-18 meter och maskiner som ska vara utvecklade för bygg- och uthyrningsbranschen.

– Här har vi fått loss tre olika maskiner, fördelat på en MT930, en MT1335 samt en MT1840. Den första siffran i modellbeteckningen står för lyfthöjden, alltså från nio till 18 meter på dessa, och de sista siffrorna står för lyftkapaciteten och ska utläsas som från tre ton på MT930 till fyra ton på MT1840. Vi kommer dessutom ha en MLT625 och en liten hjullastare MLA 5-50H på plats som är en midjestyrd maskin som väger knappt 2 700kg och lyfter nästan två ton.

– Vill man lyfta tyngre så har vi också med oss en MHT790 där H: et i modellbeteckningen står för heavy lifting. Den har en lyfthöjd på sju meter och klarar hela nio ton, och då är detta instegsmodellen i modellprogrammet. Värstingen heter MHT12330 och lyfter smått fantastiska 33 ton, säger Stefan Martinsson.

Manitouliften160ATJ+ E, en elektrisk bomlift med en arbetshöjd på 16 meter ska också klämmas in i montern. Scantruck hoppas också få dit SE0808 - Manitous första saxlift någonsin.

Förutom de franska lastarna och liftarna blir det även tyskt i form av Weycors maskiner i Scantrucks monter.

– Vi kommer att visa upp två olika hjullastare, i form av en AR380 och antingen en AR420 eller en AR550 beroende på vad som finns att tillgå. Alla maskiner från den minsta till den största modellen är starka, precisa, underhållsvänliga och överlägsna i prestanda så vi är inte så oroliga över vilken det blir på plats, konstaterar Stefan Martinsson.

Företaget vill också visa mobila saxliftar från PB Platforms. Scantruck noterar att de kan fås både som eldrivna och som dieseldrivna, att den största av dem klarar en lyfthöjd på 27,25 meter, en arbetsyta på plattformen på nästan 20 kvadratmeter och en lastkapacitet på upp till 1 000 kg. I monter kommer man få se en modell som har en arbetshöjd på 18m och klarar 500 kg.

I montern ska också finnas utrustning från italienska Platform Basket: larvburna minikranen PCR12, med en räckvidd på 4,2 meter och en kapacitet på 990kg, och MCR40 som har en räckvidd på över sju meter och lyfter hela 2100kg.

– Scantruck finns på plats inte bara med säljare, utan även produktspecialister från både Manitou och Weycor. Dessutom finns det väldigt fina finansieringslösningar för dem som vill slå till och handla på mässan, säger Stefan Martinsson.

Scantruck ställer ut i monter Ö:15.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048