23948sdkhjf

Grönytemaskiner på turné i höst

Gräsklippare, gräsklippare, redskapsbärare, kompakttraktorer, elfordon, minigrävare och redskap utlovas när Green Roadshow drar igång i september.

Green Roadshow arrangerades senast 2022, i höst är det dags igen. Arrangörerna planerar för en maskinvisningsturné som under tre veckor ska besöka nio orter.

Bakom evenemanget står Grönytesektionen Sverige, en sammanslutning av cirka trettio företag som är generalagenter och tillverkare av utrustning för grönytebranschen.

– Vi har gjort en spännande resa sedan vår blygsamma start 2014 i Vallentuna. I dag planerar vi för en turné genom Sverige under tre veckor med ett trettiotal företag. Det är fantastiskt att se det stora intresset för Green Roadshow och vi ser fram emot tre fullspäckade veckor i höst, säger Ola Olsson, ordförande Grönytesektionen, i ett pressmeddelande.

Vecka 36 går startskottet i Borlänge, turnén ska sedan hinna med Örebro, Vallentuna, Stockholm, Norrköping, Skövde, Göteborg och Växjö innan man intar den sista orten; Borgeby.

Besökarna kunna bekanta sig med både gräsklippare, redskapsbärare, kompakttraktorer, elfordon, minigrävare och olika redskap från välkända varumärken, det ska gå att provköra maskiner och det finns förstås goda chanser att få träffa branschkollegor.

Enligt arrangörerna är maskinerna och redskapen utvalda för det småskaliga segmentet upp till cirka tre och ett halvt ton.

– Nytt för i år är att fossilfria maskiner kommer märkas ut med en Green Product-logga som gör det enklare för besökare att hitta till alla fossilfria och miljövänliga maskiner och redskap.

Ola Olsson förklarar att evenemanget har fri entré och att alla besökare kommer att bjudas både på gulasch och på kaffe.

– Att träffa alla aktörer inom grönytebranschen på en och sammaplats är väldigt uppskattat. Dessutom får man möjlighet att provköra och uppleva maskiner och redskap i praktiken, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079