23948sdkhjf

De tar över känsligt uppdrag

I januari avslutade Trafikverket kontraktet med en tidigare entreprenör, nu har projektet värt närmare 200 miljoner fått en ny utförare.

Kontraktet gäller väg 261, Ekerövägen i Stockholm, och tanken uppges vara att komma igång med arbetet snabbt, det anses vara extra viktigt att bli klar med breddningen av sträckan Finnbo-Kärsön.

Nyab Mälardalen har fått uppdraget som beskrivs som krävande; Ekerövägen passerar genom ett natur- och kulturhistoriskt känsligt område, här finns till exempel både Drottningholms slott och ett världsarv.

– Vi ser fram emot att inleda arbetet genom att bygga upp en ny stark och trygg organisation som ska färdigställa de kvarvarande arbetena på ett kvalitativt och effektivt sätt. Trafikverket har valt ut oss baserat på hur vi beskrivit att vi kommer planera och genomföra projektet baserat på tidigare komplexa projekt med ansträngd tidplan som vi lyckosamt genomfört, säger Johan Skoog, vd på NYAB Mälardalen.

Han konstaterar att många är beroende av vägen och att det är mycket efterlängtat at den blir klar.

– Det, tillsammans med de villkor som råder på grund av den speciella slottsmiljön, ser vi som en spännande och rolig utmaning. Vi tar stolt och ödmjukt oss an det här projektet!

Nyab ska genomföra projektet som envutförandeentreprenad. Tanken är att det hela ska vara klart 2025 och kontraktet uppges vara värt cirka 150–200 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063