23948sdkhjf

Nytt förvärv ska stärka Nyab

Nyab har köpt ett marint anläggningsbolag och nya uppdrag ska redan ha kontrakterats.

Nyab uppger att man ser goda affärsmöjligheter i den växande marknaden för vattenbyggnation, och att det nyligen slutförda förvärvet av Dyk & Anläggning Stockholm AB ska stärka bolaget vad gäller sjö- och undervattensentreprenad.

Under förvärvsprocessen har man dessutom tecknat kontrakt för muddringsarbeten inom ramen för Trafikverkets och Sjöfartsverkets stora projekt att färdigställa Södertälje sluss och kanal.

– Vi känner varandra väl sedan tidigare samarbeten och matchar varandras ambitioner och kultur väl. I stora projekt som muddringen i Södertälje kanal kommer vi nu kunna erbjuda högkvalitativt arbete med en utökad kapacitet. Vi ser fram emot att genomföra detta och framtida projekt gemensamt som ett bolag, säger vd Johan Larsson i ett pressmeddelande.

Niklas Forsman, vd för Dyk & Anläggning Stockholm AB, förklarar i samma pressmeddelande att Nyab blir en utmärkt partner

– NYAB:s expansionsplaner passar dessutom vår verksamhet väl och vi är mycket glada att nu ta nya kliv i vår tillväxt som en del i NYAB-koncernen, säger han.

Dyk & Anläggning Stockholm AB hade en omsättning på 20 miljoner kronor 2022, och en vinstmarginal överstigande 8 procent.

Företaget verkar i hela landet men främst i Mälardalsregionen och på Gotland.

Nyab förklarar att förvärvet stärker bolaget vad gäller nybyggnation och reparation av marina strukturer så som kajer, vindkraftverk, hamnar och broar. Det förvärvade bolaget arbetar även med konsulttjänster inom dykeri, dokumentation och miljökonsekvensbeskrivningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079