23948sdkhjf

Ny hubb för rubb och stubb

Vad gör man med gamla stockmattor och buskar? I Stockholm ska en ny anläggning underlätta återbruk.

Återbruksparken är en ny satsning som ska bli en central hubb för återbrukade träd, buskar och utomhusmaterial i väntan på att flyttas vidare till nya platser.

Återbruksparken är en filial till Fabeges Återbrukshubb i Solna Business Park, med det gemensamma målet att bidra till fungerande återbruksmarknad och minskade klimatutsläpp. 

Återbruksparken är byggd med återbrukat material med exempelvis stockmattor som har fått nytt liv som bänkar och balanslekar, betongringar från tidigare projekt som används för trädplantering, perenner och grillplatser. 

Planket runt parken är konstruerat av återbrukat trä i samarbete med elever från Yrkesgymnasiet i Solna. Parkens utformning är flexibel för att kunna förändras i takt med innehållet.

− Vi hoppas att Återbruksparken ska bli en destination för arbetande, besökande och boende i Arenastaden, det ska bli spännande att följa hur besöksströmmen kommer se ut, säger Lennart Olsson, Stadsutvecklare på Fabege.

Projektet med Återbruksparken har genomförts tillsammans med bland annat entreprenören Zengun och landskapsarkitekterna Outer Space Arkitekter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096