23948sdkhjf

Två mil ny väg i Västergötland

E20 vid Mariestad ska byggas ut till mötesfri väg, ett kontrakt värt 848 miljoner kronor.

Europavägen anses vara i behov av upprustning, enligt ett pressmeddelande har den  bitvis låg bärighet, den är inte fullt ut dimensionerad för tunga fordon och tjälproblem har lett till sprickor på vissa ställen.

Trafikverket har därför gett Peab i uppdrag att bygga om vägen på sträckan som går mellan motorvägsetappen vid Götene och väster om trafikplats Haggården vid Mariestad.

Peab ska bland annat bygga 20 kilometer ny väg med två körfält, mitträcke och en planskild trafikplats vid Lugnås. Man ska också bygga tretton betongbroar och en rörbro.

– Vi är stolta över att återigen få Trafikverkets förtroende och det känns bra att vi kan vara med och skapa en säkrare och mer framkomlig väg. Detta är den fjärde etappen i utbyggnaden av E20 som Peab genomför och med vår specialistkompetens inom infrastrukturprojekt ser vi fram emot det fortsatta samarbetet med alla inblandade, säger Berth Larsson, regionchef på Peab.

– Planeringen av projektet har pågått i många år och vägen är efterlängtad. Det är roligt att vi nu kan starta byggandet tillsammans med Peab, säger Marita Karlsson, projektledare på Trafikverket.

Befintliga E20 ska smalnas av och behållas som lokalväg under byggtiden.

Peab ska utföra projektet som en totalentreprenad. Startskottet går nu i sommar och det hela beräknas vara klart 2028.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078