23948sdkhjf

Svevia rekryterar chefscontroller till division Anläggning

Den 12 augusti tillträder John Kjellander som chefscontroller på Svevia inom division Anläggning. I sin nya roll blir han också en del av ledningsgruppen och ansvarar för att utveckla den ekonomiska styrningen.

– Jag ser verkligen fram emot att John med sin erfarenhet och breda kunskap inom ekonomistyrning ansluter sig till Svevia och division Anläggning. Det är en stor fördel att han har en kompetens som sträcker sig både över en operativ projektnivå men också med att arbeta långsiktigt och strategisk. Med sin operativa kompetens kommer han att få en viktig roll i det ekonomiska utvecklingsarbetet i nära samarbete med ansvariga chefer i linjen. I ledningsgruppen kommer han att kunna bidra med det ekonomiskt strategiska perspektivet, säger Mattias Gretzer, divisionschef Anläggning, Svevia.

John kommer närmast från en roll som Director of Business Controlling för Norden på fastighetsbolaget Citycon. Tidigare har John Kjellander en bakgrund inom byggbranschen och Skanska där han arbetat under 13 år i flera olika roller, bland annat som ekonomichef för Skanska fastigheter Stockholm, som Senior Finance Manager för Skanskas fastighetsutveckling i New York, samt senast som Business Unit Controller på BoKlok.

– Det är med stor förväntan som jag blir en del av Svevia. Det är ett bolag med en transparant, öppen och trevlig kultur. Jag tycker att det ska bli roligt att komma tillbaka till byggsidan och anta utmaningar som är förknippade med långsiktig strategisk tillväxt i en bransch där konkurrensen är tuff samtidigt som marknaden erbjuder stora möjligheter till expansion. Jag tror att jag har mycket att bidra med när det gäller just projektredovisning och projektanalys, säger John Kjellander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078