23948sdkhjf

Snart skrivs första kontrakten för Västlänken

Anbudsförfrågningar för entreprenaderna har börjat gå ut och de första kontrakten skrivs i början av nästa år.
Det är i en nyhetsartikel från mässarrangören Live Business, som bland annat arrangerar Entreprenad Live, som Trafikverkets projektchef Bo Larsson berättar om Västlänkens status:

– Vi håller tidsplanen. Planen är att arbetet ska komma igång 2018.

Västlänken är en åtta kilometer lång pendeltågförbindelse genom centrala Göteborg, varav sex kilometer går i tunnel. Den ger staden genomgående pendeltågstrafik.

Tre nya stationer ska göra så att göteborgarna kan resa enklare, snabbare och med färre byten. Det är den enskilt största satsningen i Västsvenska paketet och den totala investeringen beräknas till ca 20 miljarder kronor. 2026 ska Västlänken vara klar för trafik.

Västlänken är uppdelad i sex entreprenader:

1. Entreprenad Olskroken
2. Entreprenad Centralen
3. Entreprenad Kvarnberget
4. Entreprenad Haga
5. Entreprenad Korsvägen
6. Entreprenad BEST (gemensam teknik)

– Förfrågan har gått ut till fyra entreprenörer, som har prekvalificerat sig, avseende Olskroken och där räknar vi med att kunna skriva kontrakt i januari 2016, säger Bo Larsson till Live Business och fortsätter:

– I dagarna skickar vi också ut förfrågan avseende Entreprenad Centralen till fem entreprenörer och där hoppas vi kunna skriva kontrakt i april nästa år.

Namnen på de prekvalificerade företagen är ännu inte offentlig. Men entreprenaderna är så stora att även de största europeiska entreprenadföretagen kan vara intresserade, säger projektchefen enligt Live Business.

– Vår ambition är att inkludera också internationella företag i upphandlingen för Västlänken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109