23948sdkhjf

Byggjätte får stort uppdrag i Täby

Kontraktssumman uppgår till 31,4 miljoner kronor årligen. "Vi kommer behöva nyrekrytera", säger Peabs avdelningschef.
Peab har fått uppdraget att utföra drift- och underhållsarbete i Täby kommun. Uppdraget löper över fem år med en eventuell förlängning på tre år. Beställare är Täby kommun och kontraktssumman uppgår till 31,4 miljoner kronor per år.

– Vi kommer, i samband med vårt nya kontrakt, att behöva nyrekrytera men vi vet i dagsläget inte hur många vi kommer att anställa, säger Dante Crespo, avdelningschef på Peab, till Building Supply.

Uppdraget är ett samverkansprojekt där Täby kommun och Peab tillsammans kommer att utveckla en modell för hur arbetet ska utföras. Uppdraget består av underhåll av cirka 40 mil gator och 130 hektar grönytor i kommunens parker med mera.

– Det handlar om åretruntskötsel med gatudrift, parkdrift, renhållning och underhåll, uppger Crespo.

Upphandlingen påbörjades för ett år sedan och Peab, som tog hem den, kommer att ha ett tät samverkan med beställaren.

– Det är en i dagsläget ganska ovanlig form av samarbete som vi kommer att arbete utefter, vi kommer till exempel att tillämpa öppen redovisning. Denna arbetsform kommer i slutändan att gagna brukaren, det vill säga de människor som vistas i miljöerna som vi ska underhålla, säger Dante Crespo.

Uppdraget har startdatum den 1 juli 2016.

– Då hamnar vi mitt i sommarsäsongen och kommer att fokusera mycket på renhållning, gräsklippning, ogräsrensning, parkarbete och lekplatsbesiktningar med allt vad det innebär, säger Dante Crespo.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11