23948sdkhjf

Lärling tvingades gå hem på dagen

Erika Perssons lärlingstid som maskinförare hos NCC blev inte som hon tänkt sig, rapporterar Byggnadsarbetaren.
Det är tidningen Byggnadsarbetaren som berättar om 19-åriga Erika Persson som enbart efter två veckor som lärling skickades hem av NCC.

– Jag var ju lärling. På två veckor på ett nytt jobb finns det ju inte en chans att hinna lära sig allting. Jag fick ingen ärlig chans, säger Erika Persson till tidningen.

Erika Persson berättar att hon körde hjullastare, lastade lastbilar och sorterade grus på arbetsplatsen. Hennes känsla var att arbetet gick bra och att arbetskamraterna hade överseende med att hon var ny, direkt från gymnasiet. Tjänsten var ett lärlingsjobb på ett företag vars tjänster köptes in av NCC.

Men efter bara två veckor fick lärlingen beskedet av företaget att hon inte var välkommen tillbaka. Jobbet gick enligt uppdragsgivaren för långsamt.

– Jag var inte beredd på det över huvud taget, säger hon till tidningen.

Erika Persson förlorade sin anställning, eftersom arbetsgivaren inte hade några fler uppdrag. I dag arbetar hon heller inte kvar inom branschen, och upplever sig diskriminerad.

– NCC betalar en kostnad för maskinen och att den ska producera en viss mängd. Klarar man inte av det kan man inte fortsätta hålla på med det, säger Per-Åke Larsson, arbetsledare på NCC, till Byggnadsarbetaren.

Enligt arbetsledaren handlar det om stora pengar när det gäller maskiner och Erika Persson ska inte ha levt upp till kravbilden. Han menar också att den som är ny maskinförare till en början bör ägna sig åt lättare körning.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5