23948sdkhjf

NCC tar miljardorder

Bygger nytt länssjukhus i Örebro. Ordervärdet uppgår till runt en miljard kronor.
Den nya byggnaden, det så kallade H-huset, ska ersätta lokaler som inte uppfyller kraven i dag.

– H-huset är Region Örebro läns stora framtidssatsning som ger oss goda förutsättningar att kunna bedriva och utveckla högspecialiserad vård också i framtiden. Vi ser fram emot ett gott samarbete med NCC i det här stora och viktiga projektet, säger Marie-Louise Forsberg Fransson (S), regionstyrelsens ordförande i Örebro, i ett pressmeddelande.

H-huset ska rymma såväl slutenvård, öppenvård som kirurgi för bland andra öron-näsa-hals, samt hud-, anestesi- och akutklinik. En utmaning blir att bygga det nya sjukhuset med så liten påverkan som möjligt på den pågående verksamheten i det nuvarande sjukhuset.

– NCC har bred erfarenhet av att bygga stora sjukhus. Den erfarenheten tar vi med oss in det här projektet. I ett partneringsprojekt som detta, kan vi i ett tidigt skede tillsammas med regionen planera för bästa resultat, säger Svante Hagman, affärsområdeschef på NCC Construction Sweden, i samma pressmeddelande.

Utöver nybyggnationen kommer också en ombyggnad att ske. Det gamla sjukhuset och det nya huset får ny gemensam entré och dessutom kommer akutmottagningen att byggas om.

NCC och Region Örebro län driver projektet i samverkan där de första stegen är att ta fram projektets organisation, projektering, bygghandlingar och budgetpris. Ordervärdet beräknas totalt att uppgå till omkring en miljard kronor. Ordern beräknas registreras under det första kvartalet 2016 i det nya affärsområdet NCC Building.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093