23948sdkhjf

Veidekke vinner Uppsalakontrakt

Anläggningsföretaget får i uppdrag att förbättra framkomligheten och öka trafiksäkerheten på sträckan Gnista cirkulationsplats och E4:an.
– Vi är mycket tacksamma över att få ytterligare förtroende från Uppsala kommun, säger Marcus Nilsson arbetschef på Veidekke, i ett pressmeddelande.

Uppdraget består av ombyggnad av Almungevägen med tillhörande VA, byggnation av en komplett vägbro, två stycken cirkulationsplatser samt två stycken signalerande korsningar. Gnistarondellen ska även utsmyckas med en mur och en fontän.

– Dessutom känns det roligt att få vara med och bidra till en förbättrad och säkrare trafikmiljö. I projektet kommer vi att använda involverande planering. Involverande planering innebär att alla i projektet systematiskt involveras i projektet vilket bidrar till att minska den icke värdeskapande tiden, säger Marcus Nilsson.

Om involverande planering
I mer än tio år har företaget systematiskt utvecklat ett eget arbetssätt inspirerat från Lean som utgår från de alldeles särskilda villkor som gäller för bygg- och anläggningsproduktion. Byggandet är en form av projektbaserad produktion där man leder genom planläggning och planlägger fortlöpande genom involvering. Enligt Veidekke har det involverande arbetssättet lyckats minska den icke värdeskapande tiden med minst 15 procent.

Källa: Veidekke Anläggning
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079