23948sdkhjf

Svenska Schakt satsar på egen verkstad

Effektivitet i fokus när Stockholmsentreprenören ska underhålla egna maskinparken.
Under 2014/15 har Svenska Schakt påbörjat en uppbyggnad av egen maskinverkstad. Det framgår bolagets årsredovisning som släpptes i dagarna.

Enligt ledningen är målet med verkstaden att kunna underhålla den egna maskinparken mer kostnadseffektivt. Men verkstadsverksamheten kommer även att erbjuda sina tjänster till externa kunder, skriver ledningen i rapporten.

Svenska Schakt bedriver entreprenadverksamhet i framförallt Storstockholms- och Mälardalsregionen. Företagets omsättning uppgick under 2014 till 117,7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 120,3 miljoner föregående period.

Resultatet efter finansiella poster ökade från 6,8 miljoner kronor 2013, till 7,8 miljoner 2014.

Om företaget
Svenska Schakt AB är ett markentreprenadbolag som verkar i Storstockholm med en maskinpark som är en av den större i Sverige.

Bolaget erbjuder mark- och ledningsentreprenader till större uppdragsgivare i Storstockholm och angränsande län. Bolaget startades 1980 och har genom åren varit en stor leverantör av marktjänster.

Under 2012 slogs företaget samman med Svenska Schakt, samt förvärvade Carmania AB med målsättningen att växa ytterligare inom segmentet markentreprenader.

Grundat: 1980
VD: Mikael Holmén
Huvudkontor: Spånga
Omsättning: 117 miljoner
Anställda: 45
Maskiner: 60 st entreprenadmaskiner, 22 st lastbilar

Källa: Svenska Schakt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078