23948sdkhjf

Schaktfritt när Grebbestad förbereder expansion

Styrud har fått förtroendet att genomföra styrd borrning i Bohuslän.
Sedan tidigare har Entreprenad Supply berättat om hur den schaktfria tekniken microtunneling just nu används för att dra avlopps- och vattenledningar i Stockholmsförorten Skogås.

I ett pressmeddelande från Styrud berättar företaget om hur Tanums kommun också valt att satsa på schaktfri metod.

Tanums kommun längst upp på västkusten kraftsamlar och satsar på utbyggnad av både boende och näringsliv. I 2015 års budget finns närmare 57 miljoner avsatta för utbyggnad av VA-nätet för att möjliggöra expansion och genomföra miljöförbättringar.

I Krossekärr, väster om Grebbestad centrum, planeras nya bostäder för helårsboende och man arbetar också med att ansluta äldre fastigheter med undermåliga spillvattenlösningar till det kommunala VA-nätet. Styrud har fått förtroendet att genomföra styrd borrning på ett par avsnitt av den aktuella ledningssträckan, skriver företaget i pressmeddelandet.

Direkt efter sommarsemestern utfördes en styrd borrning på cirka 120 meter under ängen mellan pumpstationen och vägen nere vid sjöbodarna. Riggen som användes var en Ditch Witch 4020 och pilothålet rymdes upp till 320 mm för två stycken 125 mm rör för spillvatten och tryckvatten.

Den andra delsträckan påbörjades i september; en lång bergborrning från Grebbestads gamla reningsverk till den nya pumpstationen i vid östra Kuseröd – som innebar en lite större utmaning, enligt företaget. Den totala borrsträckanvar på 273,5 meter, med en bergstäckning på över 40 meter på en tredjedel del av sträckan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079