23948sdkhjf

Film ska boosta mässa

"Klämma och känna" är parollen för Entreprenad Live i Göteborg – och nu ska en nyproducerad animationsfilm marknadsföra mässan ytterligare. Se videon i artikeln.
Live Business Media Group som arrangerar Entreprenad Live har under ett par år arbetat framgångsrikt med film för att kommunicera sina mässor med befintliga och nya kunder.

– Det har fungerat jättebra med de satsningarna vi gjort med promotion-trailers, reklamfilmer och postshow-trailers. Vi väcker känslor och intresse och vi väldigt stort uppmärksamhetsvärde med våra filmer, berättar Peter Eriksson på Live Business Media Group, för Entreprenad Supply.

– Det skall bli spännande att se reaktionerna på vår nya animationsfilm som produktionsbolaget Simply Visual i Malmö har producerat åt oss, fortsätter han.

Kanalerna varierar men utgångspunkten i Live Business Media Groups digitala strategi är leda allt kommunikation mot sina hemsidor där all information kring mässorna finns och besökare och utställare kan registrera sig. Filmerna distribueras främst genom hemsidor, genom nyhetsbrev och genom sociala medier.

– Att live är trendigt märks tydligt då alla jättarna inom sociala medier slåss om att bli den självklara plattformen för mobila sändningar. Nya Periscope är en annan plattform som rekordsnabbt får nya anhängare och är intressant. De sitter just nu högst upp på tronen och får allt fler användare världen över. Här kan vi se en spännande utveckling där våra besökare och utställare enkelt filmar och delar sina upplevelser på våra mässor genom Periscope. Det är skoj att världens äldsta medie, mässan, är med i matchen och interagerar med nya möjlighter.

Hur har försäljningen gått hittills inför nästa års event?

– Försäljningen går väldigt bra. Mässan introducerades 2014 och då hade vi 270 utställare och 8.034 besökare. Kanonbra för att vara en förstagångsmässa. Nu är det andra gången i Göteborg och vi ligger en månad före i försäljningen mot förra gången, och då var vi tidigt ute. Göteborg är hett, ännu mer hett än 2014 och kunderna gillar vårt koncept med att rotera mässan vart tredje år i varje storstadsregion. Vi är unika också i de arenor vi arbetar med. De är perfekta för att prova maskiner och utrustning. Grävmöjligheter i alla montrar och speciella banor där man kan prova lätta lastbilar, transportfordon och stora lastbilsdumpers från alla stora leverantörer. Klämma och känna är vår paroll!

Kan du redan nu avslöja några eventuella nyheter inför nästa års mässor?

– Det är för tidigt att prata om nyheter från utställarna, även om vi vet några redan. Från vårt håll kan jag berätta att vi sedan förra gången utvecklat mässområdet enormt mycket. Vi har hårdgjort nästan dubbelt så mycket mässyta denna gången vilket gör att vi får ett superkompakt område och där alla utställare står på hårdgjorda ytor.

Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08