23948sdkhjf

Vinstfall för Skanska

Byggjättens vinst rasar för årets tredje kvartal. Men vd Johan Karlström ser positivt på framtida marknaden.
Skanska redovisar en vinst före skatt på 774 miljoner kronor för tredje kvartalet 2015. Det kan jämföras med vinsten på 1 802 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Fallet, som motsvarar 57 procent, var något mer än marknadens förväntade resultat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst före skatt på 832 miljoner kronor. Detta enligt nyhetsbyrån Reuters sammanställning.

Omsättningen uppgick till 37 269 miljoner kronor, att jämföra 39 111 miljoner kronor 2014.

I rapportens vd-ord pekar Johan Karlström bland annat på att bostadsutvecklingsverksamheten hade ett starkt kvartal. ”Främst tack vare ett bra projektutförande och en bra marknad i Sverige”, skriver han.

Han menar också att även om den globala ekonomiska tillväxten saktar in, främst på grund av den svagare tillväxten i Kina, så ser Skanska positivt på ”i stort sett samtliga marknader och sektorer”.

”Den inhemska efterfrågan driver på tillväxten och urbaniseringen driver på investeringar i kollektivtrafik, vägar, järnvägar, bostäder, kontor och sjukhus i våra geografier”, avslutar han.

Orderingången i byggverksamheten uppgick till 92,2 (105,1) miljarder kronor, justerat för valutaeffekter minskade orderingången med 19 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078