23948sdkhjf

Skövde planerar för tusentals nya bostäder

Det kommunala bostadsbolaget satsar 6 miljarder för att bygga 3 000 bostäder.
Skövdebostäder kan bygga 3000 bostäder på femton år. Detta för att möta en del av det enorma bostadsbehov som finns i staden.

Bostadsbolaget är beredda att investera omkring sex miljarder kronor för Skövdes utveckling – om rätt förutsättningar ges.

– Fattar kommunen beslut i planprocesser bygger vi 3 000 bostäder fram till 2030. Det är en enorm ökning av produktionstakten från vår sida och detta möjliggörs av en mycket stark ekonomi med marknadsmässig avkastning och stigande fastighetsvärde, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Skövdebostäder släpper nu sin affärsplan och enligt den färdigstället bolaget under affärsplaneperioden 2016-2019 175 lägenheter per år, därefter dras takten upp till cirka 220 lägenheter. Resten av behovet hoppas Skövdebostäder kan täckas av andra aktörer – inte minst genom att bolaget själva arbetar aktivt för att få till stånd samverkansprojekt av många olika slag.

Skövdebostäder har i sin affärsplan identifierat en rad tänkbara centrumnära och attraktiva lägen, med plats för totalt 9 000 bostäder.

– Allt kan och ska inte bebyggas av oss och en del mark måste upplåtas till nya förskolor, skolor och annan infrastruktur som är nödvändigt för en växande stad. Självklart måste utvecklingen av staden genomföras med omdöme, så att viktiga kultur- och naturvärden bevaras, avslutar Dan Sandén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094