23948sdkhjf

Gräver ner 24 kilometer elledning

Elnätsföretag fortsätter satsning på att vädersäkra nätet på landsbygden.
Boende kring Hova kan se fram emot rejäla förbättringar i infrastrukturen under det kommande året. Ellevio gräver nu ner 24 kilometer ledning i en satsning för cirka 10 miljoner kronor.

Det är området vid Fagerlid, strax sydväst om Hova, som nu får ett vädersäkrat elnät. Kunderna har haft en del problem med strömavbrott som har orsakats av oväder och fallande träd. De problemen byggs nu bort när oisolerad luftledning byts ut mot isolerad kabel.

– El är en förutsättning för att vardagen ska fungera och i och med de här satsningarna minimerar vi risken för strömavbrott hos våra kunder, säger Ove Levein som är områdesansvarig på Ellevio, i ett pressutskick.

Projektet i Hova är en del av den stora satsning på elnätet som Ellevio nu gör. Under de kommande åren ökar investeringarna rejält, från dagens nivå på cirka 1,6 miljarder per år upp till cirka 3 miljarder kronor per år. Satsningarna handlar framför allt om att öka kapaciteten och förnya elnätet i Stockholmsområdet och fortsätta vädersäkra nätet på landsbygden.

Entreprenörer i projektet är One Nordic AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094