23948sdkhjf

Fler förhör att vänta i BDX-ärende

Tidigare anställd i entreprenörsjätten misstänks för trolöshet mot huvudman.
I början av veckan kunde Entreprenad Supply rapportera om Norrbottenföretaget BDX, där en tidigare anställd nu misstänks för ekobrott. Det var vid interna kontroller under sommaren som företaget fick indikationer på att något inte stod rätt till. En tidigare anställd polisanmäldes och nu pågår utredning.

Enligt tidningen Norra Socialdemokraten (NSD), som varit i kontakt med åklagare Andreas Bogseth, är rubriceringen trolöshet mot huvudman. Men både företaget och åklagaren är fortfarande mycket förtegna om vad för typ av brott det ska röra sig om.

Enligt Andreas Bogseth handlar ärendet om att det "gått pengar ut från BDX", till skada för bolaget.

Åklagaren har i utredningen beslagtagit bokföring och annat material kring ekonomiska transaktioner. Framöver kommer förhör att hållas med ytterligare personer.

– Det kan bli så att fler blir misstänkta beroende på vad som kommer fram. Men kanske inte i BDX utan mer personer som haft kopplingar till den misstänkte och kan ha hjälpt till på något sätt. Det blir mer något form av medhjälpsbrott i sådana fall. Så jag tror inte att det kommer rullas upp någon härva i BDX, utan det är mer kring de här enskilda brotten, säger åklagaren till NSD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078