23948sdkhjf

Han ska ratta Scania

Styrelsen har utsett Henrik Henriksson till ny vd och koncernchef. Han går samtidigt in i ledningen för Volkswagen Truck & Bus.
Henrik Henriksson tillträder 1 januari och kommer även att gå in i ledningen för Volkswagen Truck & Bus. Han kom till Scania som trainee 1997 och har sedan 2012 ingått i Scanias verkställande ledning och haft ansvar för bolagets försäljning och marknadsföring.

— Henrik Henriksson är en kompetent och erfaren person, som med sin entreprenörsanda och visionära ledarskap har rätt profil för att långsiktigt leda och utveckla bolaget, säger Scanias styrelseordförande Andreas Renschler, i ett pressmeddelande.

Han efterträder Per Hallberg, som fungerat som tillförordnad vd och koncernchef sedan Martin Lundstedt tog vd-posten på AB Volvo i våras. Under 2016 kommer Per Hallberg är lämna alla operativa uppdrag på Scania, där han varit anställd sedan 1977.

— Jag vill tacka Per Hallberg för att han sett till att Scania har fortsatt prestera på hög nivå och behållit de anställdas motivation sedan han med kort varsel tog över posten som vd i den situation som uppstod i april i år, säger Andreas Renschler.

Henrik Henriksson ser fram emot att utveckla samarbetet inom Volkswagen-koncernen.

— Jag ser fram emot uppdraget att fortsätta utveckla Scania i enlighet med de mål och strategier som företagets ledning och styrelse har slagit fast. Vi ska fortsätta att bredda erbjudandet av produkter och tjänster som driver såväl våra kunders som vår egen lönsamhet och arbetet för att bli ledande inom hållbara transporter. En viktig uppgift för Scania är också att ta till vara möjligheterna att utveckla märkesunika kundlösningar som öppnas genom samarbetet inom Volkswagen Trucks & Buses, säger Henrik Henriksson, i en kommentar.
.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079