23948sdkhjf

Rekord i styrd bergborrning

Ledningsdragningen i Saltsjö-Boo innebär ett nytt rekord i styrd bergborrning för Styrud.
Det är Styrud som i ett pressmeddelande berättar om sitt arbete för Boo Energi i Saltsjö-Boo. Styrud har haft i uppgift att vädersäkra ledningsnät och luftledningar genom att ersätta med ledning under mark.

Ledningsdragningen i Saltsjö-Boo innebär ett nytt rekord i styrd bergborrning, enligt företaget. Den färdiga ledningssträckan blev 365 meter, att jämföra med det tidigare längdrekordet i Grebbestad som slogs med 92 meter.

Hela borrningen tog 12 dagar exklusive etablering och reparation av en hammare. Med tillbaka genom berghålet på 165 mm drogs ett 125 mm PE-rör, klart för Boo Energi att använda.

David Brodén är åkchef för den StyroRock-rigg som användes i projektet och med detta regerande borrekordinnehavare.

– Det var givetvis en utmaning att stå inför en så pass lång borrning, men det var inget millimeterkrav på precision så vi kände oss ganska trygga. Och även om det var ganska djup bergstäckning, över 20 meter på vissa ställen, gick det ju över förväntan bra, säger han.

– Tekniskt sett var det inga problem, vi kunde utan vidare klarat en ännu längre sträcka, menar en stolt åkchef som gärna siktar mot 400 meter.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078