23948sdkhjf

Cramo utökar satsning på utbildning

Rekryterar utbildningsledare och ingår samarbete med eftergymnasial yrkesutbildning.
Sedan 2009 arrangerar Cramoskolan utbildningar, i egen regi, för företag med anknytning till byggbranschen och den typ av maskiner och utrustning som finns i bolagets hyrsortiment.

Hittills har lärarförsörjning och utbildningsrådgivning huvudsakligen skett i samarbete med en extern partner, men från och med nu kommer verksamheten att drivas helt i egen regi.

– Liftförarutbildningar är vårt största område, men efterfrågan på alla våra utbildningar – inte minst de som är kopplade till personlig säkerhet på byggarbetsplatsen – ökar snabbt, säger Joakim Linton, chef för Cramoskolan, i ett pressmeddelande.

Under 2014 genomfördes över 700 kurser för över 8 000 deltagare, dels i form av öppna utbildningar eller företagsanpassade kurser, men också i form av företagsanpassade kurser i kundernas lokaler. För att möte den ökade efterfrågan har CramoSkolan under hösten anställt fyra utbildningsledare.

Tidigare i år skrev Cramo dessutom ett samarbetsavtal med Utvecklingscentrum för servicetekniker i Ljungby AB som tillhandahåller en eftergymnasial tvåårig yrkesutbildning. Inom ramen för det samarbetet tar Cramo emot praktikanter under sex veckor varje termin.

– Samarbetet ger oss en unik möjlighet att rekrytera kvalificerade unga medarbetare inom en yrkesgrupp som kan vara svårrekryterad. Vi ser detta som en vinst inte bara för oss utan även för ungdomarna och samhället, säger Ingrid Hollertz, HR-chef på Cramo, i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078