23948sdkhjf

Stort intresse för världsunik hybridteknik

Huddig summerar framgångsrik lansering av sin Tigon Technology – en fullhybridteknologi. "Vi har fått rätt signaler från marknaden" kommenterar vd:n som nu blickar framåt mot färdig produktion.
Det var i våras, på Maskinexpo, som Huddig för första gången presenterade en konceptmaskin med det så kallade Tigon Technology. Tekniken är en slags fullhybridteknologi, som kombinerar diesel- och eldrift samt genererar och regenererar energi. Företaget menar att tekniken kommer att revolutionera entreprenadmaskinbranschen och förändra sättet som maskiner byggs på i framtiden.

– Det är många som arbetar med hybridteknik i dag. Men vi har ju faktiskt dammsugit marknaden och ser ingen som har motsvarande koncept i dag, säger Huddigs vd Lars Lindahl och fortsätter:

– Vi tror mycket på kombinationen av el och diesel. Det finns en stor mängd fördelar med den här teknologin. Den är unik eftersom det är både transmission och arbetshydraulik som kan köras på antingen el eller diesel – och faktiskt i en kombination av båda.

Lars Lindahl berättar vidare om hur teknologin ger maskinen högre verkningsgrad och bättre prestanda. Det i sin tur ska resultera i lägre bränsleförbrukning, mer effekt, högre dragkraft, tystare gång och ett mer miljövänligt arbetssätt. Vd:n är nöjd med den respons de fått av marknaden sedan premiärvisningen, en respons som gett företaget "blodad tand" att jobba vidare.

– Vi har fått en väldigt positiv respons från marknaden och faktum är att sedan premiärvisningen för drygt ett halvår sedan har intresset bara trappats upp ännu mer. Vi känner att vi har fått de rätta signalerna från kunderna. Intresset är stort och det gör att vi prioriterar det här projektet framöver.

När kan den helt färdiga produkten finnas ute på marknaden?

– Det är svårt att säga naturligtvis. I samband med lanseringen gjorde vi bedömningen att med ett positivt mottagande skulle vi kunna ha de första förseriemaskinerna ute hos kunder inom ett par år. Det känns fortfarande väldigt relevant att vi arbetar utifrån den tidsplanen.


Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063