23948sdkhjf

Vägstålstillverkare bygger ut

Olofsfors AB, som tillverkar slitstål till entreprenadmaskiner, investerar 70 miljoner kronor i större fabrik.
– Det här känns både viktigt och betydelsefullt för Olofsfors framtid. Vi tror att satsningen kommer att gynna alla våra produktområden och ge upphov till fler investeringar på sikt, säger Göran Nyberg, vd på Olofsfors AB, i ett pressmeddelande.

Styrelsens beslut innefattar en utbyggnad av Olofsfors-fabriken med 1800 kvadratmeter samt en ny vägstålslinje. Den totala investeringen beräknas uppgå till 70 miljoner och är förste delen i en större investeringsplan, enligt företaget.

Planen är att fördubbla kapaciteten på vägstål samt att kunna tillverka alla vägstålsprodukter i en och samma anläggning. Den totala investeringen väntas uppgå till omkring 42 miljoner kronor. I samband med utbyggnaden görs också en slitstålssatsning som innebär ökad kapacitet med hjälp av fler och nya maskiner. Detta för att bli ännu snabbare, effektivare och mer konkurrenskraftig på marknaden.

– Vi kommer även fortsättningsvis att investera inom bandområdet. Syftet är framförallt effektivisering samt hemtagning av utlagda processer, säger Göran Nyberg.

De ökade volymerna och förändringarna kommer att leda till nyanställningar framöver.

Om företaget
Olofsfors AB har 138 anställda och företaget arbetar med försäljning och tillverkning inom två affärsområden: Band och slirskydd till gummi- hjulsburna maskiner samt slitstål till entreprenadmaskiner. Kunderna återfinns i nästan alla världsdelar. Huvudkontoret är etablerat i Olofsfors i Nordmalings kommun och här sker även tillverkningen. Företaget är Nordmalings kommuns största privata arbetsgivare med en omsättning på 350 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095