23948sdkhjf

Stadsmiljöavtalen: De får dela på över en halv miljard kronor

Sju svenska städer får dela på 540 miljoner kronor inom ramen för regeringens stadsmiljöavtal. Målet: fler bostäder och hållbara transporter.
Den första ansökningsomgången är nu avslutad för stadsmiljöavtalen och Trafikverket har fattat ett beslut att tilldela cirka 540 miljoner kronor till Luleå, Östersund, Gävle, Karlstad, Linköping, Helsingborg och Lund. Totalt har Trafikverket fått in 34 ansökningar från kommuner och landsting. Det berättar regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Målet för regeringen är att minst 250 000 nya bostäder ska byggas till år 2020 och att transporternas klimatpåverkan ska minska. Stadsmiljöavtalen är ett led i regeringens arbete med att nå de målen.

Som villkor för stödet ska kommunerna genomföra motprestationer med avsikt att till exempel bidra till ökat bostadsbyggande och ökad andel hållbara transporter.

– Stadsmiljöavtalen bidrar till hållbara stadsmiljöer och mark för nya bostäder. Det är glädjande att kommunerna så tydligt kopplar stadsmiljöavtalen till ökat bostadsbyggande, säger Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079