23948sdkhjf

Serneke bygger parkeringshus

Ska underlätta för buss- och tågpendlare. Ordervärdet är cirka 60 miljoner kronor.
Serneke Anläggning har fått i uppdrag av Lerums kommun att uppföra ett parkeringshus i centrala Lerum. Med sin placering nära det planerade resecentrumet ska parkeringshuset underlätta för resenärer som åker kollektivt.

I parkeringshuset ska resenärer som färdas med tåg eller buss från Lerum kunna parkera sin cykel eller bil. Via en anslutande bro ska resenärerna komma ut på tågperrongen eller ta sig till planerade intilliggande resecentrum. Lättillgängliga cykelparkeringar ska underlätta för Lerums invånare att välja cykeln istället för bilen till stationen.

– Det känns otroligt roligt att få vara med och förnya Lerums kommunikationsmöjligheter i ett större sammanhang. Lerum är en del av en expansiv Göteborgsregion som vi vill vara med och utveckla. Kommunens mål är att få fler människor att åka kollektivt vilket ligger helt i linje med våra miljömål, säger Fredrik Jonsson, vd på Serneke Anläggning, i ett pressmeddelande.

Byggstart för parkeringshuset planeras till första kvartalet 2016 och det beräknas stå färdigt till våren 2017. Projektet är värt cirka 60 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11