23948sdkhjf

Maskinaffärer inleder samarbete

Sundahls maskinaffär och nya Axima i Göteborg AB börjar arbeta ihop.
Sundahl uppger att de har mycket goda erfarenheter av Axima som den 7 januari i år startade upp verksamheten i nytt bolag efter att ”gamla” Axima blivit uppköpt av maskingrossisten Söderberg Haak i skånska Staffanstorp.

– Samarbetet gäller Terex och Atlas entreprenadmaskiner där Sundahls är importör och Axima i Göteborg AB är återförsäljare, säger Richard Roos, ekonomichef på Sundahls, till Entreprenad Supply.


Om företagen

Sundahls Maskinaffär är ett av Sveriges största privata maskinhandelsföretag inom entreprenad, skog och lantbruk och grönytor. Företagets huvudort är Växjö och en filial finns i Karlskrona. Båda anläggningarna har reservdelslager, serviceverkstad samt försäljning av maskiner. Service på fältet utförs av företagets fältmekaniker med serviceboxar. Sundahls är generalagent för Terex och Atlas entreprenadmaskiner samt återförsäljare av Rottne skogsmaskiner, Massey Fergusons traktorer, lantbruks- och grönytemaskiner samt Husqvarnas sortiment för skog och grönyteskötsel. Företaget bildades 1960 och har drygt 40 anställda.

Axima representerar agenturer som Case IH, New Holland, JCB, Horsch, Överum, Toro, Husqvarna, Polaris, Suzuki med flera. Bolagets affärsidé är att förse lantbrukare och entreprenörer med maskinlösningar samt tillhandahålla support och service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08