23948sdkhjf

Cat-maskiner blir till slagsmålsrobot

Företag skapar monsterrobot av Caterpillar-lastare. Nu ska den användas i fight.
Ett företag vid namn Megabots har, tillsammans med nära 8000 privatfinansiärer på Kickstarter, byggt en över fyra hög robot av Caterpillar-lastare.

Företaget har med roboten, som går under namnet Mk.II, utmanat japanska Suidobashi Heavy Industry och deras robot Kurata på en duell. Matchen kommer enligt uppgift från Megabots att innehålla närstrid men också inslag där robotarna skjuter projektiler på varandra.

Och det är tydligen en match som väldigt många entusiaster vill se. Genom Kickstarter, som är en amerikansk internetplattform som möjliggör projektfinansiering med hjälp av crowdfundin, fick företaget in över en halv miljon dollar för att ge liv åt Mk. II.

Uppgraderad robot
Roboten är byggd av bland annat av två Cat 289c kompaktlastare och drivs av en Honda V-twin motor. Men det ska tilläggas att detta bara är en första version av roboten.

Megabots planerar nämligen att skapa ett än värre exemplar inför den stundande fighten mot Kurata. Bland annat vill företaget byta ut Honda-motorn mot en amerikansk V8 med över 340 hästkrafter, men också stärka robotens försvar genom att lägga till pansarplåt.

För att skapa en mer slagkraftig robot har företaget tagit hjälp av Discoveryserien Howe & Howe Tech, som gjort sig kända genom olika specialbyggen.

Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094