23948sdkhjf

Här sprängs första salvan

Byggstart för tunnlarna i Förbifart Stockholm.
Under torsdagen startade de första tunnelsprängningarna i Förbifart Stockholm. Det innebär att bygget går in i ett nytt skede, enligt Trafikverket.

Sprängningen gjordes i Skärholmen, där på- och avfarter för bussar i kollektivtrafik kommer att byggas. Skärholmen blir därmed ett nav för den kommande kollektivtrafiken i södra Stockholm.

På plats var bland andra Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon och Förbifart Stockholms projektchef Johan Brantmark.

– Det är en historisk händelse att vi nu börjar bygga tunnlarna i Förbifart Stockholm. Tunnelarbetena ska pågå i sex år. Det är sammanlagt omkring 50 kilometer tunnlar som ska byggas och 19 miljoner ton berg som ska sprängas ut, sade Johan Brantmark, enligt Trafikverkets hemsida.

Cirka hälften av bergmassorna kommer enligt Trafikverket att fraktas ut från tillfälliga hamnar i Sätra och på södra och norra Lovön.

Efter återstarten i januari 2015 har bygget av E4 Förbifart Stockholm präglats av fortsatta förberedande arbeten, upphandlingar och successiva starter av entreprenader. Arbeten pågår längs hela sträckan mellan Kungens kurva i söder och Häggvik i norr. Arbetet beräknas pågå till och med 2025.Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078