23948sdkhjf

Rutinerad utställare hyllar dubbla mässor

Inom loppet av en vecka går två stora mässor i Stockholm i vår. En ypperlig chans att möta "alla" kunder, menar Möre Maskiner.
Den 26-28 maj arrangeras MaskinExpo och den 2-4 juni är det sedan dags för Svenska Maskinmässan. Många utställare, men också besökare, vittnar nog om att det kan vara svårt att välja vilken mässa man ska välja.

Men Hans Svensson, vd på Möre Maskiner, väljer istället att se fördelarna med att ställa ut på båda mässorna.

– När vi tar upp tunga maskiner till huvudstaden vill vi få ut maximalt av fraktkostnaden. Eftersom vi kan nå i princip ”alla” i branschen på en och en halv vecka är vi med på två mässor, säger han i ett pressutskick från Maskinexpo.

Han utvecklar sitt resonemang om att dubblera sitt upplägg.

– Jag vill se om två mässor i Stockholm kan attrahera olika typer av kunder och ställer därför ut på båda. Om vi möter våra gamla kunder på den ena mässan kan vi kanske hitta nya, eller locka över konkurrenternas kunder, på den andra, säger Hans Svensson.

Möre Maskiner har skapat ett system där de mäter antal utdelade broschyrer. Då de konsekvent bara delar ut broschyrer till besökare som visar ett genuint intresse för deras maskiner, menar Hans Svensson att det blir en rättvis jämförelse mellan olika mässor och han kan snabbt bedöma om en mässa är lönsam eller ej.

– Här tittar nog den sparsamme smålänningen i mig fram. Det är alltid trevligt att träffa folk, men vi ställer ut på Maskinexpo för att göra affärer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094