23948sdkhjf

Serneke bygger hyresrätter i Trollhättan

Ska bygga 177 hyresrätter på uppdrag av byggherren Eidar. Projektet är värt 320 miljoner kronor.
Kvarteret Mars, som för närvarande utgörs av en parkeringsplats, är beläget i norra delarna av centrala Trollhättan. I området nära resecentrum ska Serneke bygga 177 Svanenmärkta hyresrätter varav fyra lamellhus och ett högt punkthus om 17 våningar. I projektet – som är värt cirka 320 miljoner kronor – ingår även ett parkeringsgarage och centrumfunktioner så som handel, kontor och restauranger.

– Eidar är en viktig kund för oss och det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan. Vi ser fram emot byggstart, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

– Projektet är viktigt för Trollhättan på flera sätt. Det viktigaste är att vi behöver bygga bort bostadsbristen i staden. Men det blir också en sym­bolisk och faktiskt port in till Trollhättan från resecentrum, säger Urban Blom, vd för AB Eidar, Trollhättans Bostads­bolag, i samma pressutskick.

Kvarteret byggs för att bli Svanenmärkt och kommer att vara de första flerfamiljshusen i staden som får märkningen. Markarbetena börjar redan i juni. Det officiella spadtaget sker under Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti.

I december 2018 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125