23948sdkhjf

Ferronordic Machines ser oförändrad rysk marknad

Minskningen av marknaden för nya anläggningsmaskiner verkar ha avtagit, men marknaden under första halvåret var ändå 10-15 procent lägre än under motsvarande period förra året.
Ferronordic förutser inga väsentliga förändringar i marknadsläget innan årets slut, enligt delårsrapporten på måndagen.

"Efter kvartalets slut har vi även utsetts till officiell distributör för Dressta-bulldozrar och rörläggare över hela Ryssland. Tillägget av Dressta-bulldozrar passar perfekt in i vårt produkterbjudande och förbättrar våra möjligheter att erbjuda helhetslösningar till våra kunder. Detta är helt i linje med vår strategi att utnyttja vårt nätverk för att distribuera kompletterande produkter. Vi tar även över ansvaret för eftermarknaden för den existerande maskinparken", skriver vd Lars Corneliusson.

Läs också: Kina – en ljuspunkt på Volvos himmel

Bolaget uppger också att det sedan den senaste rapporten har refinansierat sina kreditavtal. Sammanlagt har bolaget nu 1.500 miljoner rubel i bekräftad finansiering tillgänglig från två olika banker.

Läs också: Nya funktioner på Volvos H-lastare

"Tack vare vår nettokassaposition är vi inte i behov av denna finansiering i dagsläget, men det ger säkerhet för bolaget framöver i dessa svåra tider", menar Lars Corneliusson vidare.

Ferronordic Machines är auktoriserad återförsäljare för Volvo Construction Equipment och Terex Trucks i Ryssland. Bolaget är även officiell återförsäljare för Dressta i Ryssland. I vissa delar av Ryssland har Ferronordic Machines även utsetts till eftermarknadsåterförsäljare för Volvo och Renault Trucks, samt återförsäljare för Volvo Penta. Bolaget är väl etablerat i samtliga federala distrikt med nästan 70 anläggningar och cirka 750 anställda.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.109