23948sdkhjf

3D-printad grävmaskin allt närmare verklighet

Gör debut på nästa års Conexpo och IFPE i Las Vegas.
Under drygt två har branschorganisationer, industri, myndigheter och universitet, i USA, samarbetat för att fram världens första fungerande 3D-utskrivna grävmaskin.

Projektet, som går under namnet Project AME (Additive Manufactured Excavator), har nu kommit så långt att det planeras för maskinens premiärvisning.

Debuten kommer att ske under branschmässan Conexpo/Con-agg och teknikkonferensen IFPE, som arrangeras i Las Vegas 7-11 mars 2017.

– Vi vet att våra medlemmar alltid ser fram emot branschens mest innovativa tekniker vid Conexpo/Con-agg och IFPE och även det här året kommer de inte att bli besvikna, säger John Rozum, som ansvarar för IFPE, i ett pressuttalande och fortsätter:

– Vi är glada att få visa upp en så stor teknisk prestation som den 3D-utskrivna grävmaskinen. Årets show är en plattform för att visa upp hur de senaste innovationerna förändrar framtiden för byggbranschen.

Maskinen kommer att tillverkas genom att delar skrivs ut i 3D-maskiner vid Oak Ridge National Laboratory’s Manufacturing Demonstration Facility (MDF). Det handlar om tre olika olika "komponenter" som skrivs ut och monteras: hytten, bommen och värmeväxlare.

Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094