23948sdkhjf

Drönarbolaget ska spara pengar åt anläggningsbranschen

Lanserar ny tjänst som förbättrar kommunikation och logistik på arbetsplatser.
En undersökning från Svensk Byggtjänst visar att bristande kommunikation i byggprojekt medför fördyringar på 13 procent. Det motsvarar onödiga kostnader på 40 miljarder kronor per år räknat på totala byggvolymer.

Nu har drönarbolaget Fastout lanserat en tjänst som kan bidra till att minska fördyringarna. Företaget har tagit fram en IT-plattform som kan skapa 360-graders panoramavyer över till exempel en större byggarbetsplats och där märka ut viktiga och uppdaterade intressepunkter som platskontor, leveransinfarter, parkering, säkerhetsutrustning, var nya vägar ska dras med mera.

Med färdiga ikoner och ritfunktioner kan man via systemet skräddarsy en simulerad verklighet och snabbt dela den digitalt, vilket ska spara tid och pengar. Systemet används bland annat av Peab.

– Vi tror mycket på bygg- och anläggning som en viktig kundgrupp för Fastout. Fördelarna med att kunna skräddarsy 360-graders VR-vyer som enkelt kan ändras i takt med ett bygge är en uppenbar nytta, och kan vara en stor kostnadsbesparing i större bygg- och anläggningsprojekt, säger Alex Greidinger, vd på Fastout.
Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094