23948sdkhjf

De projekterar hamnbana i Göteborg

Vinnaren: "Stärker vår ambition att vara den ledande konsulten inom samhällsbyggnadstjänster i Göteborgsregionen".
Göteborgs hamn är Nordens största och ett nav för godstrafiken i Skandinavien. Hamnbanan är järnvägslänken mellan Göteborgs hamn och övriga Sverige och behöver byggas ut för att klara kommande kapacitetsbehov.

Ramböll har nu vunnit uppdraget att ta fram bygghandling för utförandeentreprenad för sträckan mellan Eriksberg och Pölsebo.

I uppdraget som Ramböll vunnit med Atkins som underkonsult ingår bygghandling för utförandeentreprenad samt byggplatsuppföljning och att bistå vid drifttagning, inkoppling och överlämnande. Det innebär att teamet kommer leverera tjänster inom ett flertal teknikområden som berg, betong & konstruktion, geoteknik, miljö, mark & väg, VA, gestaltning, BIM samt risk och säkerhet.

− Vi vann projektet i hård konkurrens, mycket tack vare en stark uppdragsledarorganisation och höga poäng på vårt sätt att beskriva hur vi avser att bedriva projektet från ax till limpa. Projektet stärker vår ambition att vara den ledande konsulten inom samhällsbyggnadstjänster i Göteborgsregionen, kommenterar Anders Wiktorson, divisionschef för Transport på Ramböll.

Projektet kommer att startas omgående och färdig bygghandling kommer att levereras under 2018. Utbyggnaden av sträckan mellan Eriksberg och Pölsebo beräknas starta våren 2019 och vara färdigställd under 2022.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082