23948sdkhjf

Svensk pallplats i Case rodeo

Bronspeng till Sverige i tävlingarna i Paris.
Den internationella finalen av Case Rodeo 2016 års maskinoperatörs-tävling avgjordes den 14-16 oktober. Till tävlingen hade 45 stycken deltagare från 15 länder kvalificerat sig och den hölls på Cases kundcenter i Monthyon, nära Paris.

Finalen var indelad i fyra moment som satte förarna på stora prov i skicklighet och precision. Det svenska laget gjorde en mycket fin insats och var en hårsmån från att både ta hem lagsegern och den individuella förstaplatsen.

Sveriges lag bestod av Janne Hirsikangas, Hirsikangas Gräv & Schakt, Fredrik Johansson, Schaktsam, och Fredrik Asplund, Väg- och Schaktmaskiner, samt coachen Fredrik Holmquist från Maskinia. Det var ett taggat lag som åkte ner till Paris och förhoppningarna var stora. Under fredagens träningar visade laget upp en hög kompetens och samtliga moment genomfördes med ett imponerande resultat. Lördagens tävling blev sedan mycket jämn och det var små marginaler som avgjorde. Men till slut stod det klart att Sverige landade på en tredjeplats i lagtävlingarna.

Fredrik Johansson gjorde en imponerande insats genom att vinna kompaktlastarmomentet och ta andra platsen i hjullastarmomentet. Det var oerhört nära att Fredrik Johansson även tog hem den individuella förstaplatsen. Men efter sammanställningen av alla fyra moment så visade det sig att det endast skiljde cirka 30 sekunder mellan den vinnande fransmannen, Ludovic Fronteau, och Fredrik Johanssons tredjeplats.

– Det här har varit en fantastisk upplevelse! Det är ett mycket välordnat arrangemang och när man sätter sig vid spakarna så kommer verkligen tävlingsnerverna fram. Jag åkte ner utan förväntningar men när tävlingarna satt igång och jag kände att jag gjorde bra ifrån mig så satsade jag allt, hade jag haft marginalerna på min sida så kunde jag nog tagit mig hela vägen men jag är ändå mycket nöjd med mina placeringar, säger Fredrik Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063