23948sdkhjf

Nu finns snabbväxaren Serneke på börsen

VD:n: "En viktig milstolpe".
Serneke Groups aktie börjar planenligt handlas på Stockholmsbörsen på torsdagen. Intresset för erbjudandet att teckna aktier uppges ha varit mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt samt även bland allmänheten i Sverige och anställda i Serneke. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet blev kraftigt övertecknat och samtliga privatpersoner tilldelades aktier.

– När jag startade Serneke var visionen att skapa en ledande entreprenad- och projektutvecklingskoncern. Sedan dess har vi, alla medarbetare i Serneke, tillsammans och målmedvetet arbetat utifrån den visionen. Nu har vi passerat en viktig milstolpe i Sernekes utveckling genom en börsnotering på Nasdaq Stockholm. Det är glädjande att se att intresset att teckna sig vid notering var stort. Jag är glad över en stark och bred investeringsvilja från både svenska och internationella institutioner samt privatpersoner i Sverige, säger Ola Serneke, vd och grundare.

Serneke är en av Sveriges snabbast växande entreprenad- och projektutvecklingskoncerner med ett erbjudande inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Sedan verksamheten inleddes 2002 har Serneke utvecklats från att vara ett lokalt entreprenad­bolag till en snabbväxande entreprenadkoncern. Mellan 2002 och 2015 ökade Sernekes intäkter från 14 miljoner kronor till 3,1 miljarder kronor, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 52 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.395