23948sdkhjf

Delvator närmar sig storlansering

Sälj- och marknadskoordinator: "Återstår att se vad de svenska entreprenörerna tilltalas av mest".
Snart lanseras ytterligare modeller av Hitachis grävare och hjullastare i Serie 6-version i Sverige.

Det handlar om ytterligare totalt cirka nära 20 modeller av bandgrävare, hjulgrävare och hjullastare som finns tillgängliga för beställning och leverans i början av 2017. Det avslöjar Hitachis svenska generalagent Delvator i ett pressmeddelande. Alla de nya modellerna presenterades vid Hitachi Construction Machinery Europes, HCME:s, anläggning utanför Amsterdam nyligen.

Flertalet bandgrävare
Bandgrävarna som nu kommer i Serie 6-version är samtliga modeller från ZX130-6 upp till den svenska storsäljaren, 24-tonnaren ZX210LC-6. Vidare kan man nu också investera i de kompakta ZX135US-6 och ZX225USLC-6 med Serie 6-teknik. Delvator ställer också hoppet till ett par bandgrävare som hittills haft en mindre framträdande plats i Sverige. Den kompaktbyggda ZX225USLC-6 – eller om man går något nedåt i vikt, ZX190LC-6 kan vara intressanta alternativ för tidigare ZX210-ägare, menar företaget.

– Det återstår att se vad de svenska entreprenörerna tilltalas av mest. Hittills har ZX210 dominerat, men det är spännande att vi har flera modeller i den här viktklassen som med sina olika egenskaper kan leva upp till olika önskemål som entreprenörerna har, säger Delvators sälj- och marknadskoordinator Henrik Ivansson.

När det gäller hjulgrävarna är det storsäljande ZX145W-6 som kanske är mest efterlängtad. 145:an visades publikt redan under Svenska Maskinmässan på Solvalla tidigare i år. Nu är produktionen av maskinerna igång och de första kommer till Sverige inom kort.

Europa påverkat utveckling
Sett till hjullastarna så finns redan 25-tonnaren ZW310-6 och minstingarna ZW65-6 och ZW75-6 på plats i Sverige. Återstår gör ZW180-6, ZW220-6, ZW250-6 och de riktigt stora hjullastarna ZW370-6 och ZW550-6 som nu också är på väg i Serie 6-utförande.

Burkhard Janssen, chef för ”Product Management & Engineering” vid HCME, säger:

– Vi är stolta att kunna presentera den senaste fasen av Serie 6-maskiner. Dessa modeller har utvecklats till perfektion i Japan med hjälp av marknadsledande teknologi för att möta behoven i den europeiska anläggningsbranschen och erbjuda lägsta möjliga ägandekostnad.

Han är också stolt över Sverige som ett av de europeiska länder som påverkat utvecklingen av maskinerna.

– Vår europeiska röst har stor betydelse när de japanska ingenjörerna utvecklar maskinerna. De lyssnar och det märks på de nya Serie 6-maskinerna, som är mycket lättkörda, bekväma och har bra system för enkel montering av olika tillbehör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047