23948sdkhjf

Storaffären helt klar: De blir störst i Sverige på rivning

Nya koncernen beräknas omsätta halv miljard.
Lotus Maskin & Transport AB blir ny ägare av Rivners AB och Rivners Sanering AB. Det berättar företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

– Vi har stor respekt och förtroende för Lotus och ser mycket positivt på den spännande resa vi kommer ha tillsammans med dem. Detta är en positiv lösning för såväl våra medarbetare som för bolagets framtida utveckling. Vi ser fram emot att växa verksamhetsmässigt och ta många nya rivningsprojekt, kommenterar Kjell Sten, tidigare delägare och vd på Rivners.

Rivners är den äldsta aktören inom rivnings- och saneringssektorn i Stockholms- och Mälardalsregionen som i dag omsätter över 100 miljoner kronor.

Största privatägda rivningskoncernen
Lotus Maskin och Transport AB äger även Rivab i Göteborg AB sedan tidigare och är också delägare i Svenska Demolerings Gruppen AB.

Totalt beräknas koncernen komma att omsätta cirka 500 miljoner kronor under 2017 vilket gör Lotus Maskin & Transport AB till Sveriges största privatägda renodlade rivningskoncern.

– Tillsammans med Rivners är Lotus väl rustade för att fortsätta vår tillväxtresa och ta oss an ännu fler uppdrag. Förvärvet stärker och breddar vår position inom områdena selektiv rivning, sanering och håltagning. Vi kommer fortsätta driva företaget under varumärket Rivners AB. Jag är säker på att Rivners med sina expertkunskaper och marknadskännedom kommer att bidra med ett betydande mervärde för oss, säger John Segerlund, delägare av Lotus Maskin & Transport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094