23948sdkhjf

Låssystem får unik certifiering

Produktchefen: "Vi är mycket stolta".
Entreprenad Supply har tidigare berättat om Engcons låssystem QSC. Systemet är en innovation som standardiserar handhavandet för låsningen av grävmaskinens skopa eller redskap, oberoende av fabrikat eller typ av snabbfäste.

Efter ett omfattande certifieringsarbete har systemet nu blivit godkänt av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, vilket är ett certifieringsorgan motsvarande Tyska TÜV, med flera.

– Detta arbete som har genomfört är ett bra exempel som handlar om att man har personer inom företaget som är genuint intresserade av utveckling av säkerhetskritiska styrsystem, säger Johan Hedberg, chef för Automationsgruppen på SP Elektronik.

Rent tekniskt kan man säga att certifikatet, som består av både ett PL-certifikat enligt säkerhetsstandarden EN ISO 13849-1:2016 och ett EG typgodkännande, innebär att QSC i skrivande stund är det enda låssystem som har detta tungt vägande tredjepartsgodkännande.

– Vi är mycket stolta över den här unika certifieringen. Det känns kul att ett företag som utgår från Umeå kan skapa unika innovationer och dessutom visa på enastående resultat. Den här certifieringen är ännu ett kvitto på att vi är duktiga på det vi gör, menar Roberth Jonsson, affärsutvecklings- och produktchef på Microprop – det Engcon Group-ägda företaget som utvecklat systemet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082