23948sdkhjf

Volvos gyllene dumper till auktion

Maskinjätten firar 50-årsjubileum för dumpern med A40G i guldfärg.
I år det 50 år sedan den första ramstyrda dumpern, DR 631, rullade ut från fabriken i Braås och därmed satte en ny branschstandard. Sedan dess har mer än 70 000 dumprar tagits fram, som används för att transportera material runtom i hela världen.

Under året har Volvo uppmärksammat 50-årsjubileet på flera olika sätt. Under Bauma presenterade företaget bland annat den nya A60H, världens största serietillverkade dumper.

Men Volvo har också tagit fram en specialare i något mindre format – en guldfärgad A40G. Det tog 12 man sammanlagt 650 timmar att få maskinen skinande.

Och har du pengar över, slut på julklappsidéer, eller kanske alltid bara undrat över hur det skulle vara att köra runt i en guldfärgad jätte? Då finns nu chansen att buda hem den specialtillverkade maskinen. I samarbete med Ritchie Bros kommer Volvo i februari nästa år, i samband med mässan Con Expo, nämligen att auktionera ut guld-dumpern.

Auktionsintäkterna kommer att gå till SkillsUSA, vilka arbetar för att fler ska välja yrket som maskinförare.Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094