23948sdkhjf

Nordiska Medier förvärvar – blir störst inom B2B-medier

Köper Mentor Communications med 80-tal anställda.
Nordiska Medier, med moderbolaget Nordiske Medier, växer – och det rejält. Genom danska huvudägarna Nordjyske Medier så förvärvas nu det svenska anrika branschmediehuset Mentor Communications.

Genom förvärvet blir koncernen Nordiske Medier, som bland annat driver Entreprenad Supply och Direktkontakt Entreprenad, den i särklass största aktören inom B2B-medier i Skandinavien.

– Det känns väldigt bra att kunna välkomna Mentor till koncernen. Vi ser fram emot ett spännande 2017, säger Tony Törnström, vd för den svenska verksamheten Nordiska Medier.

Efter sammanslagningen sysselsätter Nordiske Medier cirka 100 medarbetare i Sverige, cirka 100 i Danmark och ytterligare fem medarbetare i Norge. Totalt driver och äger koncernen 50 digitala medier samt 30 printmedier, vilka skickas till 450 000 nyhetsbrevsmottagare och till motsvarande antal läsare av print.

"Mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet"
Mentor, med 80-tal anställda i Lidingö och Helsingborg, utger 23 olika branschtidningar och har en omsättning på cirka 120 miljoner kronor. Företaget grundades för 32 år sedan av Egmont och Mikael Heinig.

– Mentor har under en längre tid varit till försäljning, och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier, säger Mikael Heinig, och tillägger:

– Det tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor med tillförsel av Nordiske Mediers digitala kompetens, samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks.

Synergieffekter
Nordiske Mediers koncern-vd, Morten Petersen, säger att det finns stora synergieffekter inom såväl print och digitalt som inom event och expos. Företaget ska nu använda alla starka varumärken för att utveckla nya produkter.

– Vi ser mycket fram emot att få Mentor med i koncernen. Mentor är mycket starka på print- och eventområdet, där de driver de ledande medierna inom ett stort antal branschområden. Det kan vi tillsammans bygga vidare på samtidigt som vi kan stärka Mentors digitala verksamhet, kommenterar han.

David Hindfelt, CFO i Mentor, tar klivet upp till vd-rollen i bolaget. Mikael Heinig kommer att arbeta som rådgivare samt ingå i styrelsen i Mentor. Styrelsen i bolaget kommer framöver att bestå av Mikael Heinig, Claus Hovge Andersen, kommersiell direktör i Nordjyske och Morten Petersen, vd i Nordiske Medier.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062