23948sdkhjf

NCC vinner stororder i rekordprojektet

Får i uppdrag att hjälpa Billerud Korsnäs som gör sin största investering någonsin.
NCC har tecknat ett samverkansavtal med Billerud Korsnäs om utbyggnad för projekt Next Generation på Gruvöns bruk i Grums.

Det var den 12 december som Billerud Korsnäs meddelade satsningen på en ny kartongmaskin. Investeringen, värd 5,7 miljarder kronor, är en av de största i Sverige de senaste åren. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen.

– Det här är vår största investering någonsin och vår målsättning är att bygga världens modernaste produktionsanläggning för produktion av vätskekartong, förpackningskartong, food service board och vit kraftliner. Vi har nu hittat en stark partner att samverka med för byggdelarna av projektet, kommenterar Ulf Eliasson, projektägare och Senior Vice President Billerud Korsnäs.

NCC:s uppdrag omfattar mark-, grundläggnings- och betongarbeten för den nya produktionsanläggningen. Kostnaderna för arbetena uppskattas till cirka 950 miljoner kronor.

– Vi är glada och stolta över förtroendet och att BillerudKorsnäs velat teckna ett tidigt samverkansavtal. Med vår breda erfarenhet från liknande projekt och starka projektorganisation kommer vi gemensamt och på ett effektivt sätt genomföra projektet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Uppdraget orderregistreras löpande under 2017, med huvuddelen under första kvartalet i affärsområdet Infrastructure.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079